17. mai dessert du kan lage på 1-2-3

Vi tipser om desserter som kan lages dagen før, slik at du kan veive høyt med flagget og rope hurra i stedet for å tilbringe nasjonaldagen på kjøkkenet.
Disk opp med hjemmelaget is, flaggfarget marengs eller en frisk bærkake.
Hjemmelaget 17-mai is
17. mai er dagen for is! En mild og deilig hjemmelaget vaniljeiskrem slår an hos både store og små. Pynt iskjeksene med fargestrøssel i rødt, hvitt og blått for å sette prikken over i´en. Denne oppskriften blir til 6 is.
Ingredienser
Til iskrem
- 4 stk eggeplomme
- 4 ss sukker
- 4 dl kremfløte
- Vaniljestang
Til iskjeks
- 6 stk iskjeks
- 50 g hvit sjokolade
- 6 ss fargestrøssel
Slik gjør du
- Rør sammen eggeplommer, sukker og vaniljestang i en glass- eller stålbolle og sett bollen over varmt vann. Visp hele tiden til eggeblandingen begynner å bli varm og sukkeret har løst seg opp.
- Pisk blandingen videre i maskin eller for hånd til den er kald og har blitt lys og tykk eggedosis.
- Stivpisk kremfløten og bland med eggedosis.
- Nå er isparfaiten klar til å fryses.
- Fyll isblandingen i en passende form, dekk med plastfolie og frys i minst 4 timer.
- Sett isparfaiten i kjøleskapet ca. 20 minutter før den skal serveres.
- Hvelv isparfaiten på fat, server den fra formen eller lag kuler og server den i iskjeks dyppet i smeltet hvit sjokolade og fargestrøssel.
