Dette er interiørtrendene i vår – slik får du stilen

Plassbygget seng og oppbevaring langs vegg. Gule skap, gjentas i gul detalj på gulvmatte. Verdenskart malt på veggen. Dagslys kommer inn fra venstre. Interiørtrend vår 2022.
Spar plass med skjult oppbevaring!
Hylle brukt som dekorativ romdeler
Hyllen er oppbevaring og dekorativ romdeler samtidig.
Stort kjøkken med nye og gamle møbler. Spisebord og sittegruppe med salongbord. Hvite skap og mye benkeplass. Interiørtrend vår 2022.
Nytt og gammelt går hånd i hånd.

Denne våren tenker vi flerfunksjonelt, bærekraftig og organisk om innredningen. Finner du en favoritt blant de tre viktigste interiørtrendene for våren 2022?

La det vare!

De to siste årene har vi tilbrakt så mye tid hjemme at vi stiller høyere krav til hvordan vi har det hjemme. Og i takt med det grønne skiftet, er vi også blitt mer miljøbevisste.

Dette speiler seg i vårens interiørtrender, der stikkordene er komfortabelt, praktisk og lunt. Vi velger bort dårlig samvittighet, og er med det opptatt av bærekraftige og etiske produkter når vi skal kjøpe noe nytt.

I tillegg er vi mer bevisste på at ting skal vare, og helst i flere generasjoner. Kanskje kan lenestolen du investerer i være noe dine oldebarn en gang skal sitte i?

Her får du de tre gjeldende interiørtrendene for våren 2022!

Flerfunksjonelle møbler

For at boligene våre skal fungere best mulig og romme alt vi vil, er gode løsninger helt avgjørende. Denne våren er vi ute etter mobile og flerfunksjonelle møbler som kan flyttes på, sammenleggbare løsninger og moduler som kan tilpasses plass og rom.

Vi vil ha det ryddig og fint rundt oss, og derfor trenger vi smarte steder å oppbevare tingene våre. Funksjonelle og allsidige møbler som kan brukes til flere ting er gull verdt. Bokhyller kan brukes som romdelere, møbler med skjult eller ekstra lagringsplass (som oppbevaring under senga eller en puff med rom i som også kan brukes som bord) er midt i blinken og utrolig praktisk.

I takt med at hjemmene våre gradvis også har blitt kontor og treningssenter, har vi behov for flere rom. Mange av oss kommer til å fortsette å jobbe en del hjemmefra, og trenger en permanent kontorplass. Og for deg som vil fortsette å trene i stua, er det behov for løsninger som forvandler bruken av rommet på et øyeblikk: Et klaffebord som kan fjernes på et blunk, en sofa på hjul som kan trilles bort for å gi plass eller en seng som forvandles til en kontorpult om dagen. Her er det mange muligheter!

Slik får du stilen:

 • Se etter møbler som har mer enn ett formål, som en puff med skjult oppbevaring.
 • Bokhylla kan fint brukes som en romdeler, hvis du trenger for eksempel kontorplass på dagtid.
 • Velg møbler som kan bli større eller mindre etter bruk, for eksempel et spisebord med innleggsklaffer.
 • Det er også lett å lage funksjonelle møbler av de du allerede har, som å sette hjul på bord, hyller eller sofaen.
Rom med rå betongvegg, bilder på veggen, gul sofa, dyreskinn på gulvet, gammel hylle, fabrikkvinduer, fargerike stoler, planter og tregulv. Interiørtrend vår 2022.
Gammel koffert med påmonterte bein som har blitt en katteseng. Kopp med tørkede blomster oppå en trekasse. Katt som hopper ut av kattsengen. Interiørtrend vår 2022.
Antikk stol i barokk stil med bølgende tre og mørke, gammelrosa puter. Interiørtrend vår 2022.

Bærekraftig interiør

Bærekraftige produkter og slitesterke, håndlagde møbler av god kvalitet er ting vi leter etter denne våren. Vi tenker kvalitet fremfor kvantitet, og ønsker oss møbler og gjenstander som varer. Varige materialer som stein, tre og marmor er i vinden.

Vi er også opptatte av å ta vare på det vi allerede har. Såkalt upcycling, eller kreativ gjenbruk, er perfekt for den miljøbevisste. Ta deg tid til å redesigne, male, reparere eller med enkle grep fornye møblene og tingene dine. Det vi eier skal vare, og helst minimum én generasjon.

Slik får du stilen:

 • Velg produkter som er etiske og bærekraftige når du kjøper noe nytt.
 • Prioriter ting du elsker – og som du kommer til å ville ha lenge.
 • Ta deg tid til å vedlikeholde møbler og gjenstander.
 • Er du lei fargen på en stol eller gira på et mer iøynefallende bord? Å male er en rimelig måte å fornye møblene sine på.
 • Gi bort eller selg møbler som du ikke trenger eller er lei av.
Åpen kjøkken- og stueløsning med akvamarin, lyserosa og mørk pastellblå innredning, oransj sofa, gul påmalt bue på vegg og delvis integrert belysning. Interiørtrend vår 2022.
Runde kanter er "in"!
Interiørfoto med planter, velursofa, skap, malt sirkel på veggen, sirkelformet speil, bilde på veggen med sirkler. Duse farger i grønn, naturtre, hvitt og pudder. Interiørtrend vår 2022.

Organiske former

De organiske formene har vært i trendbildet en stund, men i vår gjør de seg enda mer gjeldende. Vi er lei de harde og kantete formene – nå vil vi ha det lunt og harmonisk, noe de avrundede formene utvilsomt bidrar med.

De runde formene er overalt, både på bord, sofaer, stoler og som speil med bølgeform. I tillegg til malte buer som dekorelement på veggen, vil vi ha vinduer og døråpninger som er avrundede. Det aller nyeste er runde vegger i ulike rom, for eksempel på badet. Se for deg en dusj med runde vegger!

De organiske formene har også gjort sitt inntog på kjøkkenet, der blant annet kjøkkenøyene nå ofte ender i en bue.

Sammen med de myke formene kommer også de myke tekstilene – og de tar nå plass i hjemmet på en annen måte enn tidligere. Gardiner er mer enn bare vinduspynt: Nå kan de dekke en hel vegg, gjerne fra tak til gulv, og også brukes som romdelere.

Slik får du stilen:

 • Unngå møbler med skarpe kanter, se heller etter runde og organiske former. Tenk naturelementer som sky, bølger, sol og måne.
 • Ved å gå til innkjøp av runde vaser, speil, puter og lamper får du de organiske formene inn i interiøret på en rimelig og effektiv måte.
 • Skap lunhetsfølelse ved å eksperimentere med tekstiler på veggene. Hva med å henge en gardin i hjørnet bak godstolen? Eller ramme inn et flott, lite teppe og henge det på veggen?