«Ella» gjør comeback på Østfoldhallene

alle som jobber på Dollarstore
TEAM DOLLARSTORE: Elinborg Sigurdardottir er etter halvannet år borte fra Østfoldhallene tilbake i ny butikk. Nærmere 600 personer søkte på jobb i butikken, og Ella har plukket ut et stjernelag.
Ella og julepynt
ELSKER BUTIKKLIVET: Ella har etter at hun kom til Norge fra Island jobbet over ti år i butikk. Hun forteller at det aller beste er kontakten med kundene, og at på Østfoldhallene er kundene å regne som venner.
Ella og en til som snakker sammen
HJEMME: Elinborg Sigurdardottir, eller bare Ella for de aller fleste, sier det å komme tilbake til Østfoldhallene er som å komme hjem for henne.

Hun og familien kom til Norge etter å ha mistet alt. Uten butikkerfaring ble Østfoldhallene hennes første jobb, og nå vender islendingen tilbake dit hun startet

-Jeg har gledet meg enormt til å komme tilbake til Østfoldhallene. Dette er som å komme hjem!

Full av energi, og denne gangen ikledd blå t-skjorte med en hvit D på brystet er Elinborg Sigurdardottir (52), for mange bare kjent som «Ella», klar for comeback i ny butikk.

Allerede i 2012 startet hun karrieren på Østfoldhallene. Da kom hun, sammen med mannen og deres tre døtre, til Norge og Østfold fra Island.

Finanskrisen på sagaøya hadde gjort at de hadde mistet alt og måtte starte på nytt.

Kunne ikke norsk

Tilfeldighetene skulle ha det til at Ella og ektemannen var blitt kjent med en av dem som skulle etablere butikkjeden TGR i Norge.

– Han spurte først mannen min om han ville være med på en etablering i Oslo. Senere ble det flere, og plutselig fikk jeg spørsmål om å være butikkleder, forteller Ella.

Uten å kunne norsk og med lite butikkerfaring, ble Østfoldhallene neste stopp.

– Planen var først å ta et språkkurs da jeg kom til Norge, men da jeg så hva det kostet fant jeg ut at jeg bare måtte lære meg norsk mens jeg jobbet i butikken, sier Ella og mimrer tilbake.

Varierte arbeidsdager

Som islending lærte 52-åringen dansk på skolen. Det lille som satt igjen av dansk fra skolegangen brukte hun for alt det var verdt under sin første tid bak kassa i Norge.

– Jeg trodde ikke jeg husket mye, men etter hvert løsnet det mer og mer, sier hun.

Jo lenger Ella jobbet i butikk, jo mer trivdes hun. I dag kunne ikke Ella tenke seg en annen jobb.

– Det aller beste er kontakten med kundene. I tillegg vet man aldri helt hva som skjer i løpet av en dag. Alt fra at det er stille og rolig til at det plutselig dukker opp ti paller med varer å pakke ut.

Blir som venner

Hun ble værende på Østfoldhallene i ti år. Deretter kom den nye butikkjeden Dollarstore på banen, og ønsket å ha med seg Ella på nok en nyetablering.

Derfor har hun det siste halvannet året vært en del av Dollarstores første satsing i Østfold. Nå åpner kjeden sin tredje Østfold-butikk, og med det er Ella tilbake på Østfoldhallene. Et sted hun beskriver som et hjem.

– Det er så koselig å komme tilbake. Jeg har allerede gjenkjent mange av de samme kundene. Her er det et så godt miljø at kundene blir som venner, sier Ella.

Nysgjerrige kunder

Butikken Dollarstore flytter inn rett ved siden av Kremmerhuset, som også er en av nyåpningene på Østfoldhallene denne høsten.

Dollarstore selger varer innen hus og hjem, personlig pleie, hobby, vask og rengjøring, fritid, samt sjokolade og snacks. Butikken selger også leker til barn, har et stort utvalg av partyvarer, ting til dyr, kontor- og hobbyvarer. Alt til en lav pris.

Mange av varene er for en del kunder nye og ukjente merkevarer. Likevel sier Ella at disse tas godt imot av nysgjerrige kunder.

– En del utenlandske borgere kommer og sier de kjenner igjen merkevarer fra hjemlandene sine. Da jeg var i Spania i høstferien så jeg plutselig masse godteri jeg kjente igjen fra Dollarstore, sier hun og ler.

Rosa flasker overalt

Dollarstore følger trender i sosiale medier, og mange vil nok kjenne igjen produktene i butikken fra spesielt TikTok. For tiden er blant annet rengjøringsproduktene fra The Pink Stuff svært populært.

– Hjemme hos meg er det rosa flasker overalt, så disse produktene kan jeg anbefale etter mye egen erfaring, sier Ella.

Den nye butikken på Østfoldhallene er på cirka 500 kvadratmeter, og Ella har ansatt totalt ni medarbeidere. Interessen for å jobbe i butikken var stor. Nærmere 600 søkte.

– Vi har ansatt ungdom fra 16 år og oppover. Vi ønsker å gi ungdom en anledning til å få erfaring i arbeidslivet. Fordi vi alltid er to personer på jobb, har vi muligheten til å ha folk også under 18 år ansatt, forteller Ella.

De samme ansatte

Til forskjell fra Dollarstore-butikkene i Sverige er de norske butikkene mer kompakte i størrelse, og har et varesortiment bestående av mer småvarer. Målet til Dollarstore er å åpne nye butikker over hele landet, og butikken på Østfoldhallene er nummer 28.

Selv om hun har vært borte fra Østfoldhallene en liten periode, er det mange av de samme medarbeiderne ved de andre butikkene på Østfoldhallene Ella møter ved sin tilbakekomst.

– Mange jobber her år etter år. Det gjør at vi som jobber her blir gode venner. For eksempel er butikklederen på Cubus en veldig god venninne av meg, forteller hun.

Ella innrømmer at hun er spent, faktisk også litt nervøs, men håper kundene tar godt imot den nye butikken.

– De første butikkene ble godt mottatt i Sarpsborg og Moss. Nå håper vi Fredrikstad følger etter!

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 20:00