Tips til konfirmasjonsgave fra foreldre

Mor og datter sitter ute på benk med solnedgang
To jenter tar selfie med polaroidkamera
To anheng som viser bokstavene L og M

Det kan være vanskelig å vite hva man skal gi i konfirmasjonsgave når tenåringen skal konfirmeres. Her får du våre beste gavetips til foreldre!

En konfirmasjonsgave kan være alt fra penger til et fint minne konfirmanten kan se tilbake på når han eller hun er blitt eldre. Du kan gjerne bruke litt tid til å tenke ut hva du skal gi, og ikke vær redd for å tenke utenfor boksen. Under finner du forslag til ulike konfirmasjonsgaver du kan gi sønnen eller datteren din.

Minner

Liker konfirmanten å ta bilder?

Som alternativ til et systemkamera så kan et polaroidkamera være en morsom konfirmasjonsgave. Det er enkelt å ta med seg rundt, bildet kommer ut med en gang, og det får et kult, gammeldags preg.

For å gjøre gaven mer personlig, kan du gi et fotoalbum ved siden av. Fyll de første sidene med bilder fra konfirmanten var liten og la ham eller henne fylle inn resten. Du kan også skrive en koselig tekst konfirmanten kan se tilbake på.

Opplevelser

Har konfirmanten alltid ønsket seg en tur til Paris, eller kanskje er det konsertbilletter som står øverst på ønskelista? Bestill en billett til deg også, så blir det noe koselig dere kan gjøre sammen.

En opplevelse trenger imidlertid ikke å koste mye penger. Hva med å gi poden en fjelltur med hele familien eller en natt i telt der dere griller bål og ser på stjernene? Det viktigste er å skape minner sammen.

For å gjøre gaven mer spennende å gi bort, kan du pakke inn ulike hint som forteller hva dere skal. Har du bestilt en tur til Paris kan du for eksempel pakke inn en stripete genser og nøkkelring av Eiffeltårnet.

Smykker

Det er sjelden man ser en konfirmasjon uten smykker på gavebordet – gjerne i form av hjertesmykker og mansjettknapper. Og selv om det ikke er noe galt i å gi hjertesmykker og mansjettknapper, kan det være morsomt å tenke litt utenfor boksen.

Bokstavsmykker er både fint og moderne, og er en perfekt gave. Et pent og samtidig praktisk valg kan være å kjøpe en stilren klokke som kan brukes både til hverdag og fest. Gjør gaven ekstra spesiell ved å gravere inn navn og fødselsdato til konfirmanten.

La konfirmanten bestemme selv

Tenåringer har ofte klare formeninger om hva som er kult og som gjelder akkurat nå. Dette kan endre seg fort, helt uten at foreldrene klarer å få det med seg. Da er gavekort løsningen!

Gaven med flest muligheter

Med gavekort fra dittgavekort.no kan man velge gaven selv. Gavekortet kan brukes i 4000 butikker på over 80 kjøpesentre og 70 Thon Hotels.

Bunadssølv

Dersom konfirmanten allerede har bunad eller kommer til å få dette, er bunadssølv en kjempefin gave å gi på konfirmasjonsdagen. Dette er noe konfirmanten kan ha i mange år, og hvem vet, kanskje blir det gitt videre i arv en gang i fremtiden?

Apropos arv: Har du arvesølv liggende, er dette også supert å gi som konfirmasjonsgave. Pakk det inn i en fin gaveeske, og legg gjerne med en håndskrevet lapp som forklarer historien bak arvesølvet. Da blir gaven ekstra koselig for konfirmanten å pakke opp.