5 enkle og friske retter til sommerfesten

Langbord med mat på sommerfest i hagen

Kjøkkensjef Simon Johannessen gir oss maten som gjør susen når venner eller kollegaer skal samles rundt langbordet og ønske sommeren velkommen.

Varme sommerdager- og netter byr på mange anledninger til å samles rundt et godt måltid. Kjøkkensjef ved Thon Hotels Bergen Airport, Simon Johannessen, ser nå frem til å pakke vekk den tyngste maten for sesongen.

– Forhåpentligvis er det deilig og varmt ute, og da vil man ha noe lett og friskt, mener kokken.

Et godt utgangspunkt for et deilig måltid er alltid ferske og sesongbaserte råvarer. Da vil det kanskje overraske noen at en av sommerklassikerne ikke viser seg fra sin beste side under sommersola:

– Skalldyr er faktisk ikke i sesong på sommeren, i motsetning til hva mange tror. Selv om det oppleves veldig sommerlig med reker og blåskjell, smaker de absolutt bedre på vinteren, forteller Johannessen.

Det er likevel mulig å få tak i ferske skalldyr på sommerhalvåret, men hvis du vil gå for sesongens beste råvarer, burde du ta utgangspunkt i det som vokser i jorden, ifølge kokken.

– Sommeren er egentlig litt utfordrende på matfronten. Men vi får nøye oss med mye gode bær, grønnsaker, urter og salater.