Stortrives i nyåpnet sportsbutikk: – Ren lykkefølelse

tre ansatte på Stadium Oulet
HÅNDPLUKKEDE: Totalt ni personer ble plukket ut blant de nærmere 300 som søkte seg til Stadium Outlet. Her representert ved teamleder Maria Stene Korsmoe (f.v.), butikksjef Sindre Sæther og butikkmedarbeider Henriette Malmquist.
butikkleder på Stadium Outlet
EGENERFARING: Butikksjef Sindre Sæther bruker gjerne seg selv og egen erfaring med ulike sko når han møter kundene i butikken.
FAVORITTSTED: Av alt hun liker med butikkjobben trives Henriette Malmquist aller best bak kassa. Å oppleve smilende kunder på vei ut av butikken etter å ha fått god hjelp er en følelse hun elsker.
mann gir pose til kunde
SJEF PÅ GULVET: Som butikksjef tilbringer ikke Sindre Sæther bare dagene på et kontor. Han er å se minst like mye i butikken, enten det er bak kassa eller for eksempel i skoavdelingen.

– At jeg fikk en jobb jeg ikke trodde jeg hadde en sjanse til gjør meg supermotivert for å gjøre en god jobb.

Med et stort smil om munnen står Henriette Malmquist (24) bak kassa i den 1200 kvadratmeter store butikken til Stadium Outlet på Østfoldhallene.

Sportsbutikken åpnet i april 2023, og da butikken var på jakt etter ansatte var interessen stor. Nærmere 300 personer søkte, og 24-åringen fra Halden var en av de heldige som passerte nåløyet.

Stadium Outlet er en fullverdig sportsbutikk med kvalitetsprodukter fra kjente merkevarer.

Butikken tilbyr sportsutstyr til lave priser. I tillegg til på Østfoldhallene, har Stadium Outlet butikker i Moss, Mjøndalen, Sandefjord og Kristiansand.

Håndplukket

– Jeg ble helt overveldet over interessen, og lurte faktisk på hvordan vi skulle komme oss gjennom søknadsbunken, men alle ansatte er nå håndplukket, sier butikksjef Sindre Sæther. Sæther står i skoavdelingen, og har akkurat hatt besøk av en kunde på jakt etter nye joggesko. 34-åringen viser selv frem sine hvite sko av merket Brooks, med rosa detaljer og neongule skolisser.

– Disse bruker jeg på jobb hver dag fordi de er så gode, hører man butikksjefen fortelle til kunden.

– Jeg tar med meg kunnskapen fra idretten jeg selv har holdt på med inn i jobben, og deler den. Enten det er hvilke sko en bør ha, eller om jeg skal anbefale en tursekk, utdyper Sindre.

Elsker utfordringer

Butikksjefen har en allsidig idrettsbakgrunn. Han har også vært i speideren i åtte år. Han har derfor god kunnskap om for eksempel riktig turutstyr.

– Jeg pleier å anbefale å velge en større tursekk enn den du tror du har behov for. Det er bedre med en som rommer fem liter for mye enn fem liter for lite, sier han med et smil.

Tidligere har butikksjefen jobbet seg opp til å bli avdelingsleder på Jøtul i Fredrikstad, og som assisterende butikksjef hos en sportsforretning i Follo.

– Jeg ønsket å være med på en ny reise og en ny utfordring. Jeg elsker utfordringer, forteller butikksjefen.

Ansvarsfull jobb

Med jobben på Østfoldhallene sparer den Sarpsborg-bosatte butikksjefen nesten en halv times kjøring hver vei til og fra jobb.

– Dagene hjemme med kona blir lengre. Det er koselig. Også slipper jeg lange strekninger på E6 med tankeløs kjøring, sier han. Likevel erkjenner 34-åringen at det er et ansvar å være sjef for en stor sportsbutikk med totalt ni ansatte, inkludert han selv.

– Jobben er ofte med meg også når jeg reiser hjem, men jeg synes det er spennende.


Var pessimist

Ei som også beskriver jobben hos Stadium Outlet på Østfoldhallene som spennende er Henriette Malmquist. Haldenseren har vokst opp i farens butikk allerede fra hun var mellom fem og seks år gammel. Som 24-åring har hun allerede ni år bak seg i arbeidslivet. Likevel gikk hun en periode inntil for noen måneder siden arbeidsledig, før samboeren kom over en stillingsannonse for den nye butikken som skulle åpne på Østfoldhallene.

– Min første tanke var at dette kommer jeg ikke til å få til. Jeg var pessimist, erkjenner Henriette.

Bare å senke skuldrene

Hun ble likevel kalt inn til både førstegangsintervju og deretter et gruppeintervju. Dette beskriver hun som nervepirrende.

– Jeg ble tatt imot med åpne armer. Det var bare å senke skuldrene, forteller hun da hun ser tilbake på jobbintervjuet. Kort tid etter kom beskjeden Henriette hadde ventet på. Hun var en av de som hadde fått jobb.

– Da var det en ren lykkefølelse som gikk gjennom kroppen, sier hun begeistret.

Utålmodig

Da hun fikk vite at hun hadde kjempet mot nærmere 300 andre jobbsøkere ble hun overrasket.

– Jeg tenkte at da må jeg ha gjort noe riktig, sier hun smilende. Med jobben på Stadium Outlet var tilværelsen som arbeidsledig over.

– Jeg er ikke en person som trives med å gå hjemme. Jeg trives absolutt best i jobb, og blir altfor fort rastløs. Da jeg fikk beskjed om at jobben var min hadde jeg lyst til å starte i jobben med en gang, sier hun engasjert. Av de ulike arbeidsoppgavene i sportsbutikken liker 24-åringen aller best å stå bak kassa.

– Det er noe med å kunne hjelpe mennesker. Uansett i hvilket humør de er i når de kommer inn, er målet at de skal stråle når de går ut igjen. Å få være med å gjøre dagen deres bedre er lykke for meg.

Så godt trives jeg

Da Henriette var på jobbintervju til stillingen hos Stadium Outlet ble hun spurt om hvor hun så for seg selv om fem år. Hun mimrer tilbake.

– Jeg husker jeg snakket om studier, og det står jeg fortsatt ved. Men det må bli deltidsstudier ved siden av å jobbe her. Så godt trives jeg, sier hun. Henriette trekker frem muligheten til å komme med forslag til forbedringer av butikken somnoe av det hun liker veldig godt.

– Man får muligheten til å utvikle seg og å lære noe nytt nærmest hver dag. Det rett og slett elsker jeg, sier hun.

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo