Velkommen til Bakkal – smakfull landhandel!

Bakkal har åpnet dørene på Østfoldhallene – en moderne landhandel med røtter i gamle tradisjoner, barndomsminner og en forkjærlighet for ekte mat.
Her handler du over disk, snakker med folk som kan råvarer, og får med deg smaker fra både nærområdet og Middelhavet.
Bak disken møter vi blant annet Irene og Ali, som i 2015 åpnet sin første Bakkal-butikk i Heggedal i Asker. Nå har konseptet tatt steget utenfor «komfortsonen» og landet midt i hjertet av Østfoldhallene.
– Eiendomssjefen her kjente konseptet vårt fra Holmen Senter, og klarte å overtale oss. Etter å ha besøkt senteret flere helger, skjønte vi at dette stedet var riktig for neste kapittel, forteller Ali.
En moderne landhandel med gamle røtter
Navnet Bakkal kommer fra barndomsminner i Tyrkia – der Ali som liten besøkte bestefarens kolonialbutikk. Den gang var det store tre-disker, kontantkasser og varer fra små lokale produsenter.
– Da vi startet vår første butikk, var det en selvfølge å hente inspirasjon fra bestefar. Vi ville gjøre det motsatte av mange andre: ikke gjemme bort det tyrkiske og maskere det noe annet, men være stolte av det. Så ble navnet «Bakkal» – et enkelt, ekte og unikt navn som fungerer på norsk, sier Irene.

Smaken av kvalitet
Hos Bakkal finner du det beste av det beste – enten det er norsk ost i verdensklasse, italienske produkter, tyrkiske eller franske. Butikken bugner av smakfulle fristelser fra småprodusenter – nøye håndplukket av eierne selv..
– Mange nordmenn kjenner ikke forskjellen før de smaker. Men når du først har brukt en god tomatsaus, en ekte parmesan, eller vår egen signatur-olivenolje, så er det ingen vei tilbake, sier Ali og smiler.
– Vi steker i extravirgin olivenolje hjemme, akkurat som i Hellas, Italia og Tyrkia. Det handler om kvalitet, ikke kvantitet. Du betaler kanskje ti kroner mer, men det er hjertevennlig – og smaker mye bedre.


Gaver, matglede og inspirasjon
Bakkal er mer enn en butikk, det er også en inspirasjonskilde for matelskere og gavejegere. Her får du ferdigpakkede firmagaver, vertinnegaver og bursdagspakker fylt med delikatesser. I julesesongen håper de mange vil finne en Bakkal-pose under juletreet.
– Spiselige gaver blir bare mer og mer populært. Det støtter vi 100 prosent. Det er både personlig og nyttig, og du får noe du faktisk har lyst til å bruke, sier Irene.
Mat på farten – og for ganen
Bakkal på Østfoldhallene har også et delikat sitteområde der du kan nyte mat med en smak av Middelhavet. Her serveres sandwicher med blant annet serranoskinke og manchego, tomatsalat med avokado, og en tunfiskrøre folk nekter å la gå ut av menyen.
– Alt lages med ordentlige råvarer, som aioli, olivenolje, pesto. Vi prøver å være et alternativ til standard bakerier, med inspirasjon fra Middelhavet, forklarer Irene.

Et nytt pust på Østfoldhallene
Gjengen på Bakkal merker allerede at nysgjerrigheten er stor blant besøkende. Mange forbipasserende kikker inn, spør, og gjør en hyggelig handel. For Irene og Ali er det viktig å skape et sted som ikke bare selger varer, men inviterer til oppdagelse.
– Vi vil være det lille ekstra i handleopplevelsen. Her skal du kunne spørre, smake, få tips, og kanskje gå hjem med en ost du aldri har prøvd før eller en olje du ikke visste du trengte, sier Irene.
Med lang fasade og sentral beliggenhet, er Bakkal lett å finne og vanskelig å forlate uten noe godt i posen.
– Dette er et sted for matentusiaster, nysgjerrige ganer og alle som ønsker mer smak i hverdagen, legger Ali til.

Ekte vare, ekte mennesker
Hos Bakkal handler du ikke bare mat, du handler med mennesker som brenner for gode smaker og ekte opplevelser. Her kan du få med deg alt fra verdens beste chiliolje til prisvinnende norske oster – og kanskje en liten historie med på kjøpet.
– Vi håper folk i Østfold vil oppdage at matglede starter med råvarene. Det trenger ikke være dyrt, men det må være ekte. Det er det vi lever for, sier Ali.
