Legger flaggskipet til Østfoldhallene

TEAM KAJAKK & FRITID: Hos Kajakk & Fritid jobber det totalt seks heltidsmedarbeidere. Fem av disse er (f.v.) Geir Magnus Sandberg Kjellman, Rikke Myreng Duaas, Håkon Grønberg Møller, Aurora Berger Grosvold og Theodor Haug. I tillegg har butikken en rekke ekstrahjelper som jobber på kveldstid, i helgene og i andre hektiske perioder.
OPTIMISTISK: Butikkleder Theodor Haug er fast bestemt på at Kajakk & Fritids butikk på Østfoldhallene er noe unikt. Han sier det ikke er spart på noe i forbindelse med innredningen av butikken, og håper det kommer kunder helt fra Ski i nord til Gøteborg i sør til Østfoldhallene for å handle.
STORE ORD: Butikkleder Theodor Haug sier butikken er innredet minimalistisk. Verkstedet innerst i butikken er laget med gjennomsiktige glassvinduer, slik at alle kan skje hva som skjer. Butikklederen sammenligner det med et rent og pent Tesla-verksted.
HÅKON ER FREMDELES AKTIV: Selv om han har lagt satsingen på roing på hylla, tar Håkon Grønberg Møller (21) fremdeles frem både båt og SUP-brett. Både da han satset og nå bruker han Tunevannet, i tillegg til turer i nærheten av familiens hytte i Halden. AURORA ER GLAD I MENNESKER: Aurora Berger Grosvold ønsker å bygge relasjoner til kundene på Østfoldhallene. Drømmen er at kundene skal komme inn å nevne henne ved fornavn og at de ønsker hjelp av nettopp henne.

Noe Østfold har manglet og noe butikk-Norge ikke har sett maken til tidligere, er ord som brukes for å beskrive Østfoldhallenes nyeste tilskudd.

– For meg er butikken som en blanding av Tesla, Apple og GoPro, sier den entusiastiske butikklederen.

På veggene rundt blinker det i neonlys. Elektriske sykler, kajakker og SUP-brett er stablet til perfeksjon.

Theodor Haug viser stolt frem de 1000 kvadratmeter store butikklokalene til Kajakk & Fritid. Butikken holder til i JYSK sine gamle lokaler ute ved hall tre.

Butikk nummer åtte

Kajakk & Fritid spesialiserer seg på elektriske sykler, SUP-brett og som navnet tilsier - kajakk.

– Selv om navnet kanskje skulle tilsi det, er det faktisk ikke kajakk det selges mest av hos de andre butikkene. Cirka 70 prosent av omsetningen er el-sykler, forteller Theodor.

Fra før finnes det totalt syv Kajakk & Fritid-butikker rundt omkring i landet. Butikken på Østfoldhallene blir kjedens største, og tidligere har den nærmeste butikken vært i Oslo.

– Det er ingen av de andre butikkene som er i nærheten av dette. Jeg tror den er fire ganger så stor som den nest største butikken. Dette er flaggskipet, sier en fornøyd butikkleder.

Butikklederen er ikke redd for å skape store forventninger da han snakker om den nye butikken.

– Jeg tror ikke butikk-Norge har sett noe tilsvarende som dette før, fortsetter han.

Den store lidenskapen

Selv har den 32 år gamle butikklederen jobbet mange år innenfor varehandelen.

Theodor er selv innflytter til Østfold. Nå bor han i Engelsviken, og kortere reisevei til jobb var en medvirkende årsak til at han ønsket seg jobben på Østfoldhallene.

– Først og fremst er dette et karrieremessig steg opp. Det er både større butikk og flere ansatte enn før, sier Theodor.

I tillegg har han stor interesse for jakt, fiske og friluftsliv. Sjøørretfiske i «Tæsse» er en favorittaktivitet.

– Det er den store lidenskapen, forteller han.

På fisketurer er ofte kajakken en fast følgesvenn. Den ivrige fiskeren gleder seg nå til å dele av egne erfaringer med bruk av kajakk til kunder fra hele Østfold.

– For de som ikke har prøvd, er det bare å teste det ut. Det er kjempefin rekreasjon, og du får oppleve ting fra et helt annet perspektiv og vinkel enn ellers. Det er rett og slett kjempemoro, sier han.

Norgesmester

En som også har mye erfaring med vannsport er Håkon Grønberg Møller. Østfoldingen har drevet med idrett store deler av sitt 21 år lange liv.

Blant annet har han satset aktivt på roing, og representert det norske juniorlandslaget i flere konkurranser. I tillegg ble han norgesmester i 2018.

Nå tar han med seg både kunnskap og erfaring fra idretten over for å gi kundene på Østfoldhallene best mulig hjelp.

– Jeg gleder meg til å skape gode opplevelser, forteller Håkon.

Noe Østfold har manglet

Gode opplevelser for kundene gleder også Aurora Berger Grosvold seg til å skape.

Med god salgserfaring og en utdannelse som gir kompetanse innenfor blant annet markedsføring, samt en stor interesse for trening og friluftsliv passer jobben på Kajakk & Fritid som hånd i hanske.

Aurora er opptatt av å sette seg inn i kundens behov, og å anbefale produkter de faktisk har bruk for.

– Kommer det en voksen dame som skal ha en sykkel som frakter henne en kort tur fra A til B trenger hun ikke den dyreste sykkelen vi har, sier Aurora.

Tidligere har hun jobbet i både smykkebutikk, matbutikk og klesbutikk. På fritiden holder 24-åringen på med sang og musikk. Nå ser hun frem til å bli kjent med sine nye kollegaer og kunder fra hele Østfold.

– Jeg gleder meg til å være en del av noe Østfold har manglet. Nå slipper de å reise til Oslo, nå er det bare å komme på Østfoldhallene!

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 20:00